2 Eylül 2014 Salı

Elmalı Toplar

 Bu tarifte isterseniz elma yerine havuç, ceviz yerine findik kullanabilirsiniz. Bambaşka bir okadar da harika bir tat elde edeceksiniz.
Tatlı bir atıştırmalık tam ağzınıza layık 
Afiyetle Kalin ...

Malzemeler:
  • 1- 1.5 paket  petit beurre Bisküvi,
  • 2 - 3 adet orta boElma,
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi,
  • 2 yemek kaşığı şeker (elmalarınızın ekşiliğine göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz),
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,
  • Kaplamak için hindistan cevizi.

Hazırlanışı:
  1. Bisküvileri rondoda un olana kadar çekin,
  2. Elmaları soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin,
  3. Bir tavaya alıp şekeri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin, soğumasını bekleyin,
  4. Soğuyan elmaları bisküviye ekleyin,
  5. Ceviz ve tarçını da ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun,
  6. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın ve servise hazir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder