6 Eylül 2014 Cumartesi

Kabak Kalye

Aksam yemek saati yaklaşmakta ne yapsam diye düşünenler için şahane pratik bir yemek tarifi daha

Kolay gelsin

Malzemeler

3-4 tane kabak (arttırılabilir)
1 tane iri soğan
2 diş sarımsak
1 tane domates (rende)
1 çorba kaşığı pirinç
250 gr kadar kıyma
3-4 dal dereotu
1 su bardağı su
Tuz, yağ, kuru nane

Yapılışı ise:
Isteğe gore kıyma ve dereotu kullanılmayabilir. Ben kabakta dereotu sevdiğim ve yakıştığını düşündüğüm için kullanıyorum.
Bir tencereye yağ ile yemeklik doğradığımız soğanları alip biraz kavuralım ardindan kıymayı koyup biraz daha kavuralım domatesler ve ardından kup seklinden biraz daha buyuk doğradığımız kabakları ve pirincimizi ilave edelim, en son nane tuzu ve suyunu ayarlayalım.
Yaklaşık 20 dk pişirme suresi vardır. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu serpiştirelim.
Herkese şimdiden afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder