31 Ağustos 2014 Pazar

islim kebab




    Ben bu konuda yine anneciğimin ve kız kardeşimin eline su dökemem.Gaziantep yöresine ait bu nefis yemeğin tarifini sizlerle paylaşmayı kendime bir borç bildim. Afiyet Olsun...

Malzemeler

Bir kg patlıcan ,yarım kg kuşbaşı et(yada kıyma köfte haline getirip) ,İki orta boy soğan ,İki yemek kaşığı salça ,İki - üç yemek kaşığı sıvıyağ ,İki - üç sivri biber ,Bir - iki adet domates , Tuz, karabiber ,Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
NOT : Domates, biber,karabiber isteğe bağlıdır arttırılabilir azaltılabilir :) tabi isterseniz cesitli baharatlarda ilave edebilirsiniz.

Sosu için 1-2 yemek kaşığı domates salçası, su, tuz
Üzerini süslemek için Domates, Biber,Kürdan
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup uzun şerit halinde kesiyoruz. Acı suyu çıkana kadar (yarım saat kadar) tuzlu suda bekletiyoruz. Diğer yandan köfte için soğanı rendeliyoruz kıymayı, yumurtayı, ekmek içlerini, baharatlarını ekleyip köfte hamurunu hazırlıyoruz. Cevizden biraz büyük şekilde yuvarlıyoruz.Suda bekleyen patlıcanları süzüyoruz ve kağıt havluyla kurutuyoruz Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz .Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri de kızartıyoruz . İster çift patlıcan ister tek patlıcanla köfteleri sarıyoruz.(Çift sarılacaksa patlıcanlar çarpı şeklinde (X) yapıp ortasına köfteyi koyup sarıyoruz ) Domates ve biberleri kürdanla batırıyoruz. Üzerine salçalı sosumuzu hazırlıyoruz. ve 200 derece fırında domates ve biber eriyene kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder