Malzemeler
500 gr kıyma,
1 yumurta,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
yarim su bardağı pirinç( yada 1 cay bardağı pilav)
tuz,karabiber,kimyon
Köfteleri bulamak için 1 su bardağı un ve 1 yumurta
kızartmak için yağ
Yapılışı
Soğan ve sarımsağı ocakta soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymanın yarısını ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin. Suyunu çektiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın bir taraftan pirinci haşlayın yada daha evvel dolapta kalmış artan pilavınızı da kullanabilirsiniz.
Haşladığınız pirinci kavurduğumuz kıyma, baharatlar ve yumurta ile birlikte yoğurup yarim saat kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğimiz harcımızı once una sonra da sabitlemek için yumurtaya bulayıp kızartalım.
Tarifimiz 5-6 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder