21 Kasım 2014 Cuma

Levrek Bugulama



Mevsimlerden kiş havalar soğudu bu mevsimde yapılacak en iyi şey haftada en az iki gun balık yemektir. Pazarlarda çarşılarda bolca bulunan çok lezzetli bir levrek tarifi vereceğim sizlere.
Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

En önemli malzememiz Levrek :)
2 adet iri patates,
2 adet sogan,
2 diş sarımsak,
yarim limon suyu,
2-3 bardak sıcak su,
1 cay bardağı yag,tuz,karabiber ve kimyon

Yapılışı:

Temizlediğimiz balıkları yaprak seklinde acarak kucuk porsiyonlara ayıralım. Sogan ve patatesleri halka seklinde dilimleyelim. Genis bir tencereye yağımızı dokup patates ve soğanlarımızı dizelim.
Baharatlarımızı ve ardından suyumuzu ilave edip balıklarımızı yerleştirelim. Klan yarim cay bardağı yağımızı balıkların uzerine gezdirelim. Kapağını kapatıp ocağa verelim.
Pisme suresi yaklaşık 15- 20 dk arasındadır.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder