28 Ağustos 2014 Perşembe

deniz kestanesi tatlisi

   
   Cok begendigim bir tarif olan deniz kestanesi yada hashasli kurabiye tarifini sizlerler paylasmak isterim.
Bayram tatlisi olarak da yapabilirsiniz mevlut tatlisi olarak da hatta bes cayina kurabiye olarak da sunabilirsiniz.
Kolay gelsin:) Afiyet olsun:)
Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı irmik
  • 1, 5-2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Tatlilari bulamak icin
  • haşhaş
Serbeti icin :
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Hazirlanisi ise ; Tatlının önce şerbeti hazırlanıp soğutulur. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. 1,5 bardak un ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. Hamur kulak memesi kıvamında olacak. Eğer daha yumuşak olursa yarım bardak daha un ilave edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp haşhaşa bulanır. Tepsiye dizilip 180 derecedeki fırında pişirilir. Çıkınca biraz bekletip üzerine soğuk şerbet dökülür. Afiyet bal seker olsun :):)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder