31 Ağustos 2014 Pazar

marmelatli kolay kurabiye

Benim marmelat olarak receli kullandığım en fazla 15- 20 zamanımızı alacak cok güzel bir tarif 
Afiyet Olsun :)


Malzemeler
       Yarim paket  margarin , 2.5 su bardağı kadar un , yarim su bardağı çekilmiş findik, 1 adet yumurta, yarim su bardağı pudra sekeri, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 5-6 yemek kaşığı istediniz bir meyvenin marmelati yada reçel ve en son uzerine serpiştirmek için pudra sekeri.

Hazırlanışı

 120 gram yumuşak margarin bir kaba konulur. Daha sonrasında kabın içerisine 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu ve vanilya eklenir. Daha sonrasında 3 su bardağı un yavaş yavaş eklenerek marmelatlı kurabiyehamuru yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur meydana geldikten sonra bu hamur açılır.
Bu hamur yuvarlak kalıplarla kesilir. Kesilen bazı yuvarlaklar tekrardan daha küçük bir kalıpla kesilir. Ardından büyük yuvarlağın üzerine küçük yuvarlak hamur koyulur. Ve bunlar tepsiye dizilir. Ardından da bu hamurlar 180 derece onceden isitilmis fırına koyulur. Pişen kurabiye hamurlarının ortasına birer tatlı kaşığı istenilen marmelat koyulur. Üzerine de kurabiyeler soğumadan pudra şekeri serpilen kurabiyeler servis edilir. Yada kalip kullanmadan da yapabilirsiniz. Hamurlardan kucuk kucuk parcalar kopararak firina koymadan evvel ortasinida bir tatli kasigi ile delikler acabilir ortasina marmelatlari koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder