
1. Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda
sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.
2. Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

3.Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.
4. Sarmalariniz tuzlu olursa eger pistikten sonra yapacak birseyimiz yok fakat sardiktan sonra pisirmeden tadina bakip tuzlu oldugunu fark edersek tencerenin en altına ortasına ve üstüne patatesleri 0,5mm-1cm gibi bir kalınlıkta soyarak tencereye yerleştiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder